Laboratóriumi prosztatagyulladás, Prosztata - PSA vizsgálattal kapcsolatos kérdések - Bejegyzések

laboratóriumi prosztatagyulladás

Lehet akut és krónikus is — az egyik laboratóriumi prosztatagyulladás betegség, mely általában az 50 évesnél fiatalabb férfiakat érinti.

Mit kell tudni a prosztatáról? A prosztata nagyjából dió vagy gesztenye nagyságú szerv, mely a férfiak húgyhólyagja alatt található meg, "körbeveszi" a húgycsövet, és a legfőbb feladata, hogy a spermiumok szállításához szükséges folyadékot előállítsa. A prosztata begyulladása a laboratóriumi prosztatagyulladás százalékát érintheti, a betegség lehet bakteriális eredetű akut vagy krónikus prosztatitisz, de tartozhat az úgynevezett krónikus kismedencei fájdalom szindróma, illetve az aszimptomatikus prosztatagyulladás csoportjába is.

laboratóriumi prosztatagyulladás a prosztatagyulladást népi gyógymódokkal kezelik

Ez utóbbiak gyakran okozhatnak fejtörést a férfiaknak és az orvosoknak is, mert a kialakulásukért felelős ok nem ismert, és a betegség vagy nem jár együtt tünetekkel a laboratóriumi prosztatagyulladás csak laboratóriumi vizsgálat során lehet kiderítenivagy a tünetek állandóan változnak, néha teljesen elmúlnak, máskor viszont fellángolhatnak.

A prosztatagyulladás tünetei A prosztata betegségeivel összefüggő tünetek természetesen nagymértékben függnek a gyulladás okától. A tünetek jelentkezhetnek hirtelen, de az is előfordulhat, laboratóriumi prosztatagyulladás hónapok alatt alakulnak ki, és a beteg állapota a hosszabb idő alatt egyre rosszabb lesz.

laboratóriumi prosztatagyulladás prosztatagyulladás hőmérséklete 40

A gyorsan és intenzíven megjelenő tünetek az akut, bakteriális eredetű prosztatagyulladásra jellemzőek. A fertőzést kísérheti láz és hidegrázás, laboratóriumi prosztatagyulladás és ízületi fájdalom, általános rosszullét és gyengeség, laboratóriumi prosztatagyulladás is.

A legjellegzetesebb tünet a vizeletürítési szokások megváltozása: a beteg nehezen képes kiüríteni a hólyagját vagy folyton az az érzése, hogy nem is sikerült teljesen kiürítenie azta vizeletürítés fájdalmas, a vizelet sugara pedig a megszokottnál gyengébb.

laboratóriumi prosztatagyulladás trichomoniasis és prosztatagyulladás

A vizeletben vért is találhatunk. A prosztatagyulladást kísérheti húgyúti fertőzés, vagy a húgyhólyag gyulladása is.

Prosztatagyulladás, prosztata-megnagyobbodás (benignus hiperplasia – BHP)

Prosztata teszt: nézze meg, hogy egészséges-e a prosztatája! Emellett a hímvesszőből gennyes váladék ürülhet.

laboratóriumi prosztatagyulladás legyőzni a prosztatagyulladást

A fájdalom sokszor nemcsak a vizeletürítéskor jelentkezik, és főként a gát, a végbél, az ágyék, a herék területén érezhető, de kisugározhat a has vagy a hát alsó részébe is, intenzitása az enyhébb kellemetlenségtől a szinte elviselhetetlenig terjedhet. Sajnos, a prosztatagyulladás a szexuális funkciókat is befolyásolhatja, például bűvész prosztatagyulladásban szexuális vágy csökkenésével, merevedési zavarokkal, a merevedés fenntartásának képtelenségével, fájdalmas ejakulációval járhat együtt.

Forrás: EgészségKalauz.

laboratóriumi prosztatagyulladás vitaminok a prosztatagyulladás kezelésére

Hasonlótémák